Απάντηση Δημάρχου Λεβαδέων σε σχέση με τις ενστάσεις για την ανάθεση του καθαρισμού του ποταμού Έρκυνα

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σε σχέση με τις ενστάσεις για την ανάθεση του καθαρισμού του ποταμού Έρκυνα:

«Σκοπιμότητα ή άγνοια;

Το ζήτημα της καθαριότητας του ποταμού της Έρκυνας έχει τεθεί επανειλημμένα στη δημόσια συζήτηση, καθώς δεχθήκαμε κριτική καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας επ’ αυτού, απ’ αυτούς που σήμερα μας κατηγορούν επειδή το καθαρίζουμε!!!

Θυμηθείτε τις σιδερώστρες εντός του ποταμιού ή τις εκκλήσεις του γνωστού διαδικτυακού δημοσιογράφου, συνεργάτη των κατηγόρων μας!!!

Άγνοια λοιπόν έχει ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, διότι με έγγραφο στις 29/09/2020, με αριθμό πρωτοκόλλου 19300, αιτήθηκα στην Περιφερειακή Διοίκηση τον καθαρισμό ποταμών, ρεμάτων και την συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων, με ονομαστική αναφορά, στο πλαίσιο του άρθρου 224 του ν. 4555/2018. Αν και ποτέ δεν συμφώνησα, και από τις θεσμικές μου θέσεις υποστήριξα πάντα, ότι τα αστικά ποτάμια οφείλουν και πρέπει να είναι στη διαχείριση του Δήμου .

Εάν θέλει, ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος μπορεί να ρωτήσει ξανά την Περιφέρειακή Διοίκηση για ποιο λόγο δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της.

Άγνοια λοιπόν έχει ο εν λόγω επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, γιατί αυτός υπερψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2022 (Απόφαση 127/22-12-2021, στην οποία συμπεριλαμβανόταν ο κωδικός δαπάνης 6117.006, με τίτλο ΄΄Καθαρισμός Ποταμού Έρκυνα΄΄ ), και όχι ο συνδυασμός του, μιας και τα μέλη του απουσίαζαν για μια ακόμη φορά ως συνήθως.

Βέβαια, επειδή κατηγορούμαι και συκοφαντούμαι επανειλημμένως, αν θέλει και μπορεί ας μας παρουσιάσει ο ίδιος τις παρουσίες και τις απουσίες των μελών της παράταξης του στα Δημοτικά Συμβούλια και τις Επιτροπές του Δήμου Λεβαδέων.

Σκοπιμότητα γι’ αυτόν είναι η συνεχής κατά συκοφάντηση της δημοτικής αρχής, αλλά σκοπιμότητα ταυτόχρονα είναι και η διαρκής προσπάθεια για αυτοπροβολή, προφανώς στο πλαίσιο της υπέρμετρης φιλοδοξίας του.

Καταλαβαίνω την αλά καρτ πολιτική, την αλά καρτ ενημέρωση και την αλά καρτ αντίληψη του νομικού πλαισίου της αυτοδιοίκησης.

Θα ήθελα να του επιστήσω την προσοχή διότι η επιμονή του στο αφήγημα των απευθείας αναθέσεων και μάλιστα στα όρια της εμμονής, στο πλαίσιο και της όψιμης «Δυναμικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας», καθορίζουν πλέον το πολιτικό «οπλοστάσιο» του, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δυστυχώς, οφείλω να αναγνωρίσω ότι η ανακολουθία λόγων και πράξεων του, τα οποία επιβεβαιώνουν την άγνοια του, αποτελούν και θα συνεχίσουν να αποτελούν χαρακτηριστικό του γνώρισμα, και η σκοπιμότητα που την συνοδεύουν, είναι τροχοπέδη στην εξέλιξη του δήμου μας. 

Εμείς θα μείνουμε προσηλωμένοι στη δουλειά μας, για την κάλυψη όλων των αναγκών όλων ανεξαιρέτως των πολιτών του Δήμου Λεβαδέων».

Σχετικά